Inspiratie _

De RUIMTE – Het Filiaal Theatermakers

Tijdens de coronacrisis blijven onze partners natuurlijk zoveel mogelijk doorgaan met het stimuleren van creatief vermogen, ook thuis. CVU verzamelt deze initiatieven op de inspiratiepagina.  Dit geldt ook voor Het Filiaal theatermakers die van achter de schermen online verder gaan! Je blijft op de hoogte via hun Facebook en Instagram en je vindt de creatieve opdrachten ook hier op hun site. 

DE RUIMTE (Geschikt voor de bovenbouw)

Het Filiaal theatermakers is al jaren gefascineerd door mensen die reizen door de ruimte en maakte in 2017 de voorstelling Enkeltje Mars over hoe het voelt om zo ver weg van de aarde te zijn. Astronauten weten als geen ander hoe het is om langere tijd binnen te blijven in een kleine omgeving met een vaste groep mensen. Via ruimtevaartindeklas.nl kom je meer te weten!

Bouw of teken je eigen ruimtevaartuig

  1. Knutsel, bouw of teken je eigen ruimtevaartuig. In de video zie je hoe je eigen ruimtevaartuig kan maken met wc-rollen, papier en stiften. Maar je kunt natuurlijk ook andere materialen gebruiken.
  2. Teken een plek in de ruimte waar jouw ruimtereis langs zal komen. Langs welke van de 200 miljard sterren reis je af? Wat zie je vanuit je ruimtevaartuig? De zon, planeten, of misschien wel iets anders…?
    Kijk de video voor inspiratie.
naar alle inspiratie