Inspiratie _

Product | De Diamantslijper

De diamantslijper is een concrete uitwerking van de negen stralen van de diamant van creatief vermogen. Het is een doos met kaartensets waarmee in elke klas gewerkt kan worden aan creatief vermogen, ongeacht de lesstof of het thema.  De diamantslijper richt zich op het leerproces waardoor een kind inzicht kan krijgen in zijn eigen creatief gedrag.

 

De negen stralen van de diamant van Creatief vermogen zijn uitgewerkt in kinddoelen en reflectievragen. Voor elke straal en voor vier leeftijdsfases zijn kinddoelen geformuleerd waarmee het kind zelf aan de slag kan. De handleiding en de reflectievragen helpen de leerkracht om dit door leerlingen gestuurde leerproces te begeleiden. De diamantslijper laat de opdrachten en werkvormen open. De leerkracht kan deze zelf ontwerpen of samen met de culturele partner ontwikkelen.

De diamantslijper versterkt het open karakter van de leerlijn creatief vermogen. Scholen kunnen bepalen hoe zij creatief vermogen bij hun leerlingen willen ontwikkelen: integraal bij alle vakken, gekoppeld aan thema’s of specifiek voor de kunstvakken. Ook de leerkracht wordt uitgenodigd om zijn eigen creatief vermogen in te zetten door opdrachten of werkvormen te ontwikkelen en creatief vermogend te coachen.

Meer weten over de Diamantslijper?
Totstandkoming Diamantslijper
Waaruit bestaat de Diamantslijper
Hoe werkt de Diamantslijper

Bestellen
Prijs: €160,00 excl. BTW en excl. verzendkosten
Totaal: €205,15

Bestel de Diamantslijper


Workshop werken met de diamantslijper

Wil je met je team graag gaan werken met de Diamantslijper, maar wil je dit graag eerst in de praktijk ervaren. Geen probleem! Creatief Vermogen Utrecht biedt een workshop aan om het werken met de diamantslijper te verduidelijken en samen te kijken hoe je dit in je school en in de klas kunt implementeren. Zodat het past bij jullie school.

Hoe:
In deze workshop maak je als leerling, via een korte theaterles, kennis met de kinddoelkaartjes van het leermiddel de Diamantslijper. Daarna gaan we vanuit je rol als leerkracht brainstormen hoe je dit in jouw lessen zou kunnen inzetten.

Wie:
Salomé Nobel is theaterdocent aan de HKU en lid van het kernteam van Creatief Vermogen Utrecht. Zij ontwikkelde de Diamantslijper met behulp van leerkrachten uit het Netwerk CVU.

Kijk voor data in de agenda.

Voor meer informatie: salome.nobel@hku.nl

naar alle inspiratie