Agenda _

29 mei

Inspiratiedag C&S

Op woensdagmiddag 29 mei 2024 vindt de jaarlijkse Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag plaats in de bibliotheek Neude. Creatief Vermogen Utrecht verzorgt twee inspiratiesessies.

Het thema van de inspiratiedag is Onbeperkt Houdbaar. Goed cultuuronderwijs creëert onbeperkt houdbare ervaringen die ertoe doen. Dat wensen we voor álle leerlingen! Ontdek tijdens deze middag hoe cultuuronderwijs een rol kan spelen in het vergroten van kansengelijkheid en ervaar in verschillende sessies hoe je kan werken aan duurzaam cultuuronderwijs. Na afloop proosten we op het nieuwe culturele seizoen.

Creatief Vermogen Utrecht verzorgt de volgende inspiratiesessies:

INSPIRATIESESSIE KANSENGELIJKHEID EN GIDSEN
16:30 uur
Cultuurparticipatie als middel om de kansenkloof te dichten. Socioloog en onderzoeker Natascha Notten onderzoekt op een interactieve wijze wat jij daarin als ‘gids’ van de leerling kunt betekenen.

INSPIRATIESESSIE BESCHERMJASSEN MET HET LICHAAM
16:30 uur
Nita Liem ziet het lichaam als een archief van verhalen over jezelf, je familie en je cultuur. Via fysieke oefeningen neemt ze je mee vanuit haar jarenlange ervaring in het begeleiden van jongeren middels dans. Tip: doe makkelijke kleding aan en neem een familiefoto mee!

Woensdag 29 mei 2024
15:00 – 18:00
Bibliotheek Neude
Bekijk hier het volledige programma en meld je aan!

alle evenementen