Agenda _

4 nov

De kracht van het kinderbrein

Als netwerk Creatief Vermogen Utrecht hebben we elkaar lang niet kunnen ontmoeten. Tijd om daar verandering in te brengen! Dat doen we met een creatieve boost van meesterverteller en -schrijver Mark Mieras op 4 november tijdens een online sessie. Hét moment om met elkaar bij te praten en te genieten van de kracht van het kinderbrein. 

Spelend scheppen kinderen de wereld en maken zich die eigen. Kunst helpt daarbij. Theater, muziek, dans, tekenen en schilderen dagen ons uit te leren zien, luisteren, experimenteren, improviseren en reflecteren.

Op 4 november neemt wetenschapsjournalist en auteur Mark Mieras ons mee in de kracht van het buitelende kinderbrein en hoe de leerkracht zijn eigen spelende, creatieve brein kan inzetten bij kunsteducatie. De lezing, die online te volgen is, is een creatieve boost voor leden van het netwerk Creatief Vermogen Utrecht. Na de lezing en een interview bieden we een fijn programma om met elkaar verder te spreken en uit te wisselen.

Mark Mieras

Mark Mieras is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras maakt zich sterk voor de zachte krachten in de samenleving die, zoals hij het zegt, ‘op de lange termijn bikkelharde randvoorwaarden stellen aan ons bestaan.’

Programma

14.15 Inloop en kleine warming up uit de Scheurkalender van de Vrijstaat
14.30 Lezing en gesprek met Mark Mieras
15.15 Korte pauze en moment om een vraag te formuleren voor Mark Mieras
15.30 Napraten op Zoom met Mark Mieras
16.00 Creatieve uitsmijter

Aanmelden

Datum: 4 november 2020
Tijd: 14.15-16.30
Locatie: online via livestream & zoom
Exclusief voor leden van het netwerk Creatief Vermogen Utrecht
Aanmelden via onderstaand formulier:

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Portretfoto’s van Mark Mieras, wetenschapsjournalist, door fotograaf Hein van den Heuvel

 

alle evenementen