Creatief Vermogende trainer _

Creatief Vermogende trainer

Hoe kun je draagvlak creëren, hoe geef je leerlingen ruimte om hun eigen creatief vermogen te onderzoeken en hoe besmet je collega’s en school met creatief vermogen? Tijdens de cursussen gaan we hier zowel individueel als in groepsverband op in. 

Ontwikkel een training waardoor jij en je collega’s creatief vermogen meer in weten te zetten.

Voor wie is de cursus bedoeld
De training is zeer geschikt voor beginnende en nieuwe creatief partnerschappen. Culturele partners en Interne cultuur coördinatoren of leden van de cultuurcommissies op school of kunstenaars in de klas, uit het netwerk Creatief Vermogen Utrecht die zich willen kwalificeren als trainer creatief vermogende leerkracht in de klas.

Wat leer je
Via verschillende theorieën en modellen over creativiteit leer je vanuit je eigen grondhouding

  • Een (doorlopende) teamtraining ‘creatief vermogende leerkracht in de klas’ passend binnen de context van je schoolte ontwerpen;
  • Een onderbouwd gesprek te voeren over het waarom en hoe van een creatieve leerlijn op (je) school.

Janneke – leerkracht,Deelnemer TCV vorig jaar

“Echt een cursus vol praktijktheorie, met veel creatieve handvatten. Ik keek eerst tegen de deelnemende kunstenaars op, maar ik heb ervaren dat mijn kracht ligt in weten hoe ik het in de school kan aanvliegen.” 

Hoe
De cursus bestaat uit een aantal bijeenkomsten, waarin je vanuit je eigen grondhouding met elkaar samenhangend lesmateriaal ontwerpt dat creatief vermogen stimuleert. Daarnaast is er ook een werkveldbezoek, waarin jij als trainer feedback krijgt op je handelen. De training wordt afgesloten met een eindgesprek waarin gekeken wordt naar het ontwerp van je teamtraining CV Leerkracht en de uitvoering.

Tijdsinvestering: 20 uur contacttijd en 10 uur zelfsturing, 1x individuele coaching bij een traject Creatief Vermogende leerkracht in de klas van de partner

Voorwaarde:  deelnemers verzorgen een training Creatief Vermogende leerkracht in de klas of zijn dit van plan.  Deelnemers leveren voor aanvang van de cursus een eerste opzet van hun training aan volgens het format Creatief Vermogende leerkracht in de klas.

Kosten
Deelnemers die partners zijn in netwerk Creatief Vermogen Utrecht: €0,-.
Deelnemers buiten het netwerk Creatief Vermogen Utrecht: €250
Kosten voor literatuur of ander materialen zijn voor eigen rekening.

Docenten: Jolanda Schouten (kernteam Creatief Vermogen Utrecht, HKU docent) en Janneke bakker (intern cultuur coördinator Nieuwe Regentesseschool, creatief partnerschap met ’t Hoogt)

Meer informatie: jolanda.schouten@hku.nl

Inschrijven: https://www.hku.nl/Opleidingen/Trainingen/TrainingsaanbodKunstdocenten.htm